Gå til hovedindhold

Ressourcer

Her kan du finde flere værktøjer, links og artikler, der kan give inspiration til arbejdet med grøn omstilling i kulturlivet.

  • Læs op

Indhold

    Ressourcer

    Vil du vide mere om, hvordan du kan sænke CO2e-udledningen i din kunstproduktion? Tag et kig i håndbogen.

    Klimahåndbogen er for dig, der gerne vil gøre en forskel for klimaet ved at sikre dig, at dit kunstprojekt har den mindst mulige CO2e-udledning.

    Klimahåndbogen er et redskab, der kan hjælpe dig med at træffe bæredygtige valg – og måske gøre dig klogere på klimavenlige løsninger og materialernes klimapåvirkning? Alt sammen med det formål at sikre mindst mulig CO2e-udledning i din kunstproduktion.

    Klimahåndbogen er udarbejdet af Aarhus Omstiller og Klimasekretariatet. Download håndbogen her.

    Organisationen Bæredygtigt Kulturliv NU har som ambition at gøre det danske kulturliv til det mest bæredygtige i verden! De inspirerer, faciliterer og rådgiver. Se mere på Bæredygtigt Kulturliv NU.

    Statens Kunstfond har som mål, at de institutioner og projekter, der får støtte af fonden, tager stilling til et bæredygtigt forbrug. Find deres CO2e-beregner og 12 bud på konkrete grønne overvejelser og tiltag for kulturen. Se mere her.

    Hvordan kan koncerter, festivaler og spillesteder reducere ressourceforbruget og aftrykket på planeten? Grønnere Musik er en forening, der arbejder for grøn omstilling i det danske musikliv og samler på inspirerende initiativer.

    Hvordan kan man gøre sit ferievalg mere grønt og bæredygtigt? VisitAarhus er Aarhusregionens turistorganisation og gør det grønne valg nemmere, både når det gælder oplevelser, spisesteder og overnatningssteder.

    Cities 100 udpeger de 100 bedste klimaløsninger fra byer verden over. Aarhus er med som en af de 100 byer. Læs mere her.

    I England har Julie's Bicycle i flere år arbejdet med at mobilisere og samle kunst- og kulturaktører omkring den grønne omstilling. Læs om deres arbejde og værktøjer her.

    Kunst og kultur har en central rolle på vejen mod en bæredygtig fremtid. Det mener de i Skotland, hvor de arbejder med grøn omstilling i feltet mellem mennesker, kulturinstitutioner og politik. Læs mere her.

    Organisationen Danske Museer (ODM) arbejder med grøn omstilling på de danske museer. Museernes Grønne Akademi kickstarter den grønne omstilling ved at udvikle konkrete værktøjer og praksisorienterede kurser. Læs mere her.

    Aarhus Events har sammen med VisitAarhus, Aarhus Universitets Konferenceafdeling og Worldperfect udviklet en håndbog om, hvordan konference- og eventarrangører kan arbejde systematisk med grøn omstilling. Find håndbogen her.

    I Aarhus' partnerby, Manchester, har de i mange år fokuseret på kulturinstitutionernes rolle i den grønne omstilling, og Aarhus Kommune henter inspiration fra deres arbejde. I 2021 gennemførte Manchester Arts Sustainability Team sammen med 20 repræsentanter fra det aarhusianske kulturliv forløbet "Carbon Literacy Training". Forløbet gjorde de udfordringer, vi står overfor, og viste, at mange kulturaktører allerede er langt og gerne vil bidrage til den grønne omstilling. Læs mere om GMAST her.

    Sidst opdateret: 17. maj 2024