Ressourcer og værktøjer
Mangler du konkrete ressourcer og værktøjer til den grønne omstilling i kulturen? Så kan du lade dig inspirere denne samling af ressourcer og værktøjer.

Ressourcer
Publikationen Nordic Green Roadmap hjælper kulturinstitutioner med at tilrettelægge handleplaner for omstillingsarbejdet.
Hvordan kan et museum med konkrete værktøjer gøre sin udstillingspraksis mere bæredygtig, så materialeforbrug og klimaaftryk i udstillingerne mindskes? Det er der en række bud på i Cirkulære udstillingspraksisser — In futurum.
Projektet er udført i samarbejde med museer, kunsthaller, udstillingsdesignere, konservatorer, økonomer og en masse andre. Altså hvordan kan man arbejde systematisk med at planlægge, designe, genbruge, låne, dele, samarbejde etc.
Værktøjerne er også relevante for andre kulturinstitutioner, fx teatre, spillesteder mv.
Organisationen Bæredygtigt Kulturliv NU har som ambition at gøre det danske kulturliv til det mest bæredygtige i verden! De inspirerer, faciliterer og rådgiver. Se mere på Bæredygtigt Kulturliv NU.
På Virksomhedsguiden kan du finde syv trin til, hvordan man laver en strategi og sætter en retning for arbejdet med bæredygtig omstilling.
Aarhus Events har sammen med VisitAarhus, Aarhus Universitets Konferenceafdeling og Worldperfect udviklet en håndbog om, hvordan konference- og eventarrangører kan arbejde systematisk med grøn omstilling.
Find håndbogen her.
Kulturens Analyseinstitut kortlægger grøn omstilling i kunst- og kulturlivet, samler og deler viden på området.
Se mere på Kulturens Analyseinstitut eller https://www.facebook.com/KulturensAnalyseinstitutDk.
Mange turister vil gerne gøre deres ferievalg mere grønt og bæredygtigt.
VisitAarhus er Aarhusregionens turistorganisation og kan rådgive om certificeringsordninger for museer, spillesteder mv.
Organisationen Danske Museer (ODM) arbejder med grøn omstilling på de danske museer.
Museernes Grønne Akademi kickstarter den grønne omstilling ved at udvikle konkrete værktøjer og praksisorienterede kurser.
Læs mere her.
Hvordan kan koncerter, festivaler og spillesteder reducere ressourceforbruget og aftrykket på planeten?
Grønnere Musik er en forening, der arbejder for grøn omstilling i det danske musikliv og samler på inspirerende initiativer.
Danske koncertsteder og spillesteder bliver i stigende grad målt på, hvor bæredygtige, de er. Dansk Live sætter fokus på redskaber og løsninger i musikbranchen.
På scenekunstområdet har Dansk Teater søsat Theatre Green Book Acceleratorprogrammet, Theatre Green Book