Gå til hovedindhold

Aarhus Symfoniorkester bytter buketterne ud med træer

Med nyt grønt tiltag bytter Aarhus Symfoniorkester de traditionelle buketter ud med træer af genanvendeligt pap.

Indhold

      De traditionelle blomsterbuketter på scenen er i Aarhus Symfoniorkester blevet erstattet med et klimavenligt alternativ. Fremover vil solister og dirigenter modtage et symbolsk træ lavet af genanvendeligt pap som tak for deres optræden. Denne ændring er resultatet af et nyt samarbejde med organisationen Plant et Træ, som arbejder for at plante nye skove og træer i Danmark.

      "

      Ideen opstod i forbindelse med planlægningen af en jule/familie-koncert med genbrugstema. Det føltes ikke som den rette genbrugsånd at bruge blomster sejlet ind fra Sydamerika. Så derfor opstod tanken om at gøre noget andet.

      Christine Hagge Larsen, partnertskabsansvarlig hos Aarhus Symfoniorkester.

      Traditionen med at give afskårne blomster som hyldest til kunstnere har været langvarig, men blomster importeres ofte fra udlandet, hvilket skaber et stort CO2-aftryk. Med beslutningen om at udskifte blomsterne med symboltræer tager Aarhus Symfoniorkester et skridt mod en grønnere fremtid, samtidig med at de fastholder traditionen med at hylde kunstnerne på scenen.

      Hver gang en solist eller dirigent modtager et symboltræ på scenen, repræsenterer det et konkret bidrag til plantningen af nye træer i blandt andet byer, ved børneinstitutioner og i undervisningsskove. Det er med til at styrke den danske natur og skabe større CO2-optagelse.

      Selvom publikum nok lige skal vænne sig til paptræet, har der ifølge Christine Hagge Larsen indtil videre kun været positive reaktioner på initiativet.

      "

      Vi er meget stolte af dette samarbejde med Plant et Træ. Med symboltræerne tager vi ansvar for vores miljøaftryk og bidrager aktivt til at gøre en forskel. Vi ønsker at være en del af en grønnere fremtid, og dette er et lille skridt på vejen.

      Jesper Nordin, tidligere musikchef i Aarhus Symfoniorkester.

      Se flere eksempler på, hvordan kulturaktører i Aarhus forener kultur og klimaansvar her.

      Sidst opdateret: 26. februar 2025